Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1153 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Orzeczenie EFTA jest mi znane. Mnie natomiast interesuje bardziej przepis, ktorym ma sie kierowac NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
andrzej kkkkk
(andreass211)
Nowicjusz
troszeczkę teraz zgłupiałem to znaczy można czy niemożna dostawać tego rodzinnego norweskiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
andreass211 napisał:
troszeczkę teraz zgłupiałem to znaczy można czy niemożna dostawać tego rodzinnego norweskiego?
Zadzwon pod numer, ktory ktos podal powyzej i sie dowiedz. W koncu nic do stracenia nie masz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
andreass211 napisał:

Jezeli dzieci i opiekun mieszkaja w NO i sa czlonkami folketrygden to opiekun moze na nie pobierac barnetrygd. Jesli mieszkaja w PL to nic sie ich opiekunowi nie nalezy, chyba ze opiekun jest czlonkiem foletrygden i pracuje w PL np. na delegacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(orzem)
Wiking
Orzeczenie EFTA skierowane jest bezpośrednio w kierunku ustawodawstwa norweskiego, wobec tego NAV musi postępować tak jak przepisy nakazują. Rutyny są już w tej sprawie wypracowane. Tzn. od 01.10.13 NAV może przyznać i tylko od 01.10.13 wypłacić świadczenia. Koniec i kropka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok